Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Γαριδες γιουβετσι

   Γαριδες γιουβετσι..
 
 
   υλικα:
 3/4 κιλου γαριδες
 1/2 κιλο μανεστρα
 3/4 φλυτζανιου τσαγιου λαδι
 3/4 κιλου ντοματες ωριμες ή 1 κουταλια παστα ντοματα
 2 κρεμμυδια μετρια
 αλατι, πιπερι
 2 - 3 κλωναρια σελινο

   εκτελεση:
 Πλενετε καλα τις γαριδες και τις βαζετε να βρασουν με νερο. Προσθετετε λιγο αλατι, 1 κρεμμυδι ολοκληρο, 2 - 3 κλωναρια σελινο  και τ' αφηνετε να βρασουν. Στραγγιζετε τις γαριδες και μετρατε το ζουμι να ειναι διπλασιο σε ποσοτητα απο τη μανεστρα. Καθαριζετε τις γαριδες. Βαζετε σε κατσαρολα το λαδι να καψει, ριχνετε το ενα κρεμμυδι ψιλοκομμενο να καβουρδιστει. Προσθετετε τοτε τις ντοματες περασμενες απο τον τριφτη ή την παστα λιωμενη σ ενα φλυτζανι νερο και το αφηνετε να βρασει απο 5 εως 10 λεπτα. Ριχνετε στην κατσαρολα το ζουμι περασμενο απο τρυπητο και αφου παρει βραση, προσθετετε τη μανεστρα. Ανακατευετε και το αφηνετε να σιγοβρασει. Οταν κοντευει να βρασει ριχνετε τις γαριδες και το ανακατευετε. Το κατεβαζετε, το σκεπαζετε με πετσετα και τ' αφηνετε επι 5 λεπτα. Ετοιμο για σερβιρισμα..
                                                                                                            Καλη ορεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου