Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δαχτυλα με γαριδες


   Δαχτυλα με γαριδες

 
 
 
    υλικα:
 175 γρ. φυλλο κρουστας
 3 κουτ. βουτυρο λιωμενο
 ηλιαιλεο για το τηγανισμα
 1 φρεσκο κρεμμυδακι
 φυλλαρακια μαιντανου για το γαρνιρισμα
 παπρικα (προαιρετικα)

    γεμιση γαριδας:
 1 κουτ. λαδι
 1 κουτ. βουτυρο
 2-3 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
 2 κουτ. αλευρι
 300 ml γαλα
 1/2 κουτ. γλ. παπρικα
 350 γρ. βρασμενες και καθαρισμενες γαριδες σε κομματακια

   εκτελεση:
 Ζεσταινετε το λαδι και το βουτυρο σε κατσαρολα και τηγανιζετε τα φρεσκα κρεμμυδακια σε χαμηλη θερμοκρασια για 2-3 λεπτα, να μαλακωσουν. Προσθετετε το αλευρι, ανακατευετε και ριχνετε σιγα σιγα το γαλα. Ανακατευετε συνεχεια, ωσπου να πηξει η σαλτσα. Αφηνετε να σιγοβρασει για 2-3 λεπτα ακομα. Προσθετετε την παπρικα, αλατοπιπερωνετε και ριχνετε μεσα τις βρασμενες γαριδες. Παιρνετε ενα φυλλο κρουστας και το κοβετε στη μεση κατα πλατος, ετσι ωστε να κανετε δυο μακροστενα κομματια. Στο μεταξυ σκεπαζετε τα επομενα φυλλα με ελαφρα υγρη πετσετα για να μην ξεραθουν. Αλειφετε το φυλλο με λιωμενο βουτηρο και βαζετε απο 1 κουτ.γλ. γεμιση στην ακρη καθε φυλλου. Διπλωνετε προς τα μεσα τις ακρες και τυλιγετε σφιχτα σαν πουρακια. Συνεχιστε με τον ιδιο τροπο ωσπου να τελειωσουν τα φυλλα και η γεμιση. Ζεσταινετε σε ενα τηγανι το ηλιελαιο με υψος 1 εκ. περιπου και τηγανιζετε τα δαχτυλα λιγα λιγα καθε φορα για 2-3 λεπτα ωσπου να ροδισουν απ ολες τις πλευρες. Τα βγαζετε με τρυπητη κουταλα και τα αφηνετε να στραγγισουν σε ενα απορροφητικο χαρτι. Τα μεταφερετε σε πιατελα και γαρνιρετε με φρεσκο κρεμμυδακι και μαιντανο.

                                                                                                                             Καλη ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου