Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Κρεμ καραμελε


   Κρεμ καραμελε



     υλικα:
 λιγο λαδι
 1/3 φλιτζανιου ψιλη ζαχαρη
 1 1/2 φλιτζανι απαχο γαλα
 2 αβγα
 1 1/2 ψιλη ζαχαρη επιπλεον
 1/2 κουταλακι βανιλια
 1 κουταλακι σιροπι μειπλ

    εκτελεση:
 Ζεστανετε το φουρνο στους 160 βαθμους. Βαλτε ελαχιστο λαδι σε 4 φορμες διαμετρου 7,5 εκ. Βαλτε σε μικρη κατσαρολα τη ζαχαρη και 1 1/2 κουταλια νερο και ζεστανετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας ωσπου να διαλυθει η ζαχαρη. Αφηστε να παρει βραση, χαμηλωστε τη φωτια και σιγοβραστε ωσπου να ξανθυνει το σιροπι και να αρχισει να καραμελωνει. Κατεβαστε το απο τη φωτια και μοιραστε το στις φορμες. Ζεστανετε σε μικρο σκευος το γαλα και μια πρεζα αλατι σε χαμηλη φωτια ωσπου να κοντευει να βρασει. Χτυπηστε σε μπολ τα αβγα με την επιπλεον ζαχαρη και προσθεστε ανακατευοντας λιγο λιγο το γαλα, τη βανιλια και το σιροπι μειπλ. Μοιραστε το μειγμα στις φορμες. Βαλτε τες σε βαθυ ταψι και γεμιστε το με βραστο νερο μεχρι τη μεση απο τις φορμες. Ψηστε για περιπου 35 λεπτα ωσπου να πηξει η κρεμα. Βγαλτε τις φορμες απο το ταψι για να κρυωσουν εντελως. Βαλτε τες στο ψυγειο για τουλαχιστον 2 ωρες ή ολη τη νυχτα. Για να σερβιρετε χωριστε την κρεμα απο τη φορμα με ενα μαχαιρι, γυριστε τη φορμα στο πιατο και σηκωστε την χτυπωντας ελαφρα μεχρι να πεσει η κρεμα.

                                                                                                                  Καλη ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου