Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΙΛΑΦΙ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ


   Πιλαφι με θαλασσινα...
 
 
 
      υλικα:
 2 φλυτζανια τσαγιου ρυζι
 1 φλυτζανι τσαγιου γαριδες βρασμενες και καθαρισμενες
 1 φλυτζανι τσαγιου μυδια βρασμενα και καθαρισμενα
 1/2 φλυτζανι τσαγιου καλαμαρακια καθαρισμενα και ψιλοκομμενα
 1/2 φλυτζανι τσαγιου χταποδακι βρασμενο και κομμενο σε μικρα κομματακια
 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι
 1/2 φλυτζανι τσαγιου λευκο κρασι
 3 κουταλιες σουπας κοφτες βουτηρο ή φυτινη
 2 κουταλιες σουπας παστα ντοματας ή 1 κιλο ωριμες ντοματες
 3 κρεμμυδια περασμενα απο χοντρο τριφτη
 1 πιπερια κομμενη σε λεπτα φετακια
 αλατι, πιπερι
 κρατατε το νερο απο τις βρασμενες γαριδες, θα σας χρειαστει

     εκτελεση:
 Βαζετε σε κατσαρολα το λαδι να καψει. Ριχνετε τα καλαμαρακια να σωταριστουν και στη συνεχεια τις γαριδες, τα μυδια και το χταποδακι με τον πολτο των κρεμμυδιων. Προσθετετε λιγο-λιγο το κρασι, τις τριμμενες ντοματες ή την παστα και την πιπερια. Αφηνετε να βρασουν επι 15 λεπτα και τοτε τα βγαζετε με μια τρυπητη κουταλα και τα διατηρειτε ζεστα σε πυρεξ. Προσθετετε στην κατσαρολα απο το ζουμι που οι γαριδες, τοσο ωστε να ειναι συνολικα 5 φλυτζανια του τσαγιου. Μολις παρει βραση ριχνετε το ρυζι, ανακατευετε και αφηνετε να μισοβρασει. Ριχνετε τοτε τα θαλασσινα και τ'αφηνετε να βρασουν για 5 λεπτα. Κατεβαζετε απο τη φωτια χωρις να εχει πηξει τελειως το ρυζι. (Αν θελετε) βαζετε σε τηγανακι το βουτηρο να λιωσει και περιχυνετε το φαγητο. Σκεπαζετε την κατσαρολα με καθαρη πετσετα και αφηνετε για 5 λεπτα. Σερβιρετε σε πιατελα.
     
                                                                                                               Καλη ορεξη!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου