Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σολομος καυτερος


      Σολομος καυτερος..
 
 
 
     υλικα:
100 ml γιαπωνεζικη σαλτσα σογιας
100 ml ξηρο κρασι σερι
100 ml ξιδι βαλσαμικο
40 γρ. πολυ ψιλη ζαχαρη
1 πρεζα αποξηραμενες κοκκινες πιπεριες τσιλι σε σκονη
(αν το θελετε πιο καυτερο βαλτε λιγο παραπανω)
χυμος μισου λεμονιου
1 κ.γ. φρεσκο θυμαρι
2 φιλετα σολομου
3 - 4 κουταλιες σουπας ηλιελαιο
θαλασσινο αλατι
φρεσκοτριμμενο πιπερι

    εκτελεση:
 Αναμειγνυουμε τα υλικα για τη μαριναδα (ολα τα υλικα της λιστας που προηγουνται των φιλετων σολομου). Πλενουμε τα φιλετα σολομου, τα σκουπιζουμε με απορροφητικο χαρτι και τα βαζουμε σε σε μπολ με καπακι. Ριχνουμε τη μαριναδα, σκεπαζουμε το μπολ και αφηνουμε για 1 ωρα τα φιλετα να μαριναριστουν. Στη συνεχεια τα αλειφουμε με πινελο με το ηλιελαιο, τα αλατοπιπερωνουμε και τα ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο σε μετρια θερμοκρασια και απο τις δυο πλευρες για περιπου 20 λεπτα.

                                                                                                                Καλη ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου