Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μους ασπρης σοκολατας


    Μους ασπρης σοκολατας



      υλικα:
 100 γρ. ασπρη σοκολατα
 1/2 φλιτζανι γαλα αποβουτηρωμενο
 2 κουταλακια ζελατινα
 400 γρ. γιαουρτι βανιλιας χτυπημενο
 3 ασπραδια αβγων
 3 κουταλιες πολτος πασιονφρουτ
 ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

    εκτελεση:
 Βαλτε σε κατσαρολα τη σοκολατα και το γαλα και ζεστανετε ανακατωνοντας ωσπου να λιωσει η σοκολατα. Αφηστε να κρυωσει. Βαλτε σε μπολ 1/4 φλιτζανιου βραστο νερο, πασπαληστε με τη ζελατινα και ανακατωστε ωσπου να διαλυθει. Αναμειξτε τη ζελατινα στη σοκολατα με ξυλινο κουταλι. Βαλτε σε μεγαλο μπολ το γιαουρτι και προσθεστε τη σοκολατα σε δοσεις ανακατευοντας καλα. Χτυπηστε σε μπολ με το μιξερ τα ασπραδια ωσπου να γινουν σφιχτη μαρεγκα που να στεκεται ορθια. Προσθεστε στη σοκολατα τη μαρεγκα και το πασιονφρουτ. Μοιραστε το μειγμα σε 8 φορμες του 1/2 φλιτζανιου ή βαλτε το σε γυαλινο μπολ του ενος λιτρου. Βαλτε τη μους στο ψυγειο για τουλαχιστον 3 ωρες ωσπου να πηξει. Πασπαλιστε με αχνη ζαχαρη και σερβιρετε.

                                                                                                               Καλη ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου