Γαριδες με ουζο
800 γρ. γαριδες
2 κ.σ. ξιδι
1 φυλλο δαφνης
6-7 φρεσκα κρεμμυδακια ψιλοκομμενα
350 ml ελαιολαδο
100 ml ουζο
για τη σαλτσα:
150 ml χυμο ντοματας
1 ντοματα ψιλοκομμενη ή 3/4 κονκασε
3 κ.σ. πελτες ντοματας
200 ml ζωμο γαριδας
αλατι
ανηθο
εκτελεση:
Για τον ζωμο γαριδας: Πλενουμε τις γαριδες, τις καθαριζουμε και αφαιρουμε τα κεφαλια. Βραζουμε τα κεφαλια απο τις γαριδες σε 250 ml νερο με το ξιδι και τη δαφνη για 3-4 λεπτα. Σουρωνουμε και κραταμε τον ζωμο.
Για τις γαριδες: Τσιγαριζουμε τα κρεμμυδακια στο λαδι και προσθετουμε τις γαριδες. Συνεχιζουμε το μαγειρεμα για περιπου 5 λεπτα μεχρι να ροδισουν οι γαριδες. Σβηνουμε με το ουζο, αφηνουμε να εξατμιστει το αλκοολ και αλατιζουμε. Αφαιρουμε με τρυπητη κουταλα τις γαριδες και τις βαζουμε σε ενα πιατο με χαρτι κουζινας για να στραγγιξουν απο το λαδι τους.
Για τη σαλτσα: Σε κατσαρολα βαζουμε τον χυμο ντοματας, την ντοματα, τον πελτε και τον ζωμο απο τις γαριδες, αλατιζουμε και βραζουμε σε δυνατη φωτια. Οταν δεσει η σαλτσα προσθετουμε τον ανηθο, τις γαριδες, ψηνουμε για 2-3 λεπτα και σερβιρουμε.
Καλη ορεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου