Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Γαριδοκροκετες

      Γαριδοκροκετες..


     υλικα:
 2 φλυτζανια τσαγιου γαριδες βρασμενες και καθαρισμενες
 1 φλυτζανι τσαγιου κεφαλοτυρι τριμμενο
 1 φλυτζανι τσαγιου μπεσαμελ σφικτη
 2 αυγα
 1 κουταλια σουπας ψιλοκομμενος μαιντανος
 λαδι για το τηγανισμα
 φρυγανια τριμμενη
 αλατι, πιπερι

     εκτελεση:
 Κοβετε τις γαριδες σε 3-4 κομματακια την καθε μια και τις βαζετε σε μπολακι. Προσθετετε τη μπεσαμελ, τους 2 κροκους των αυγων, το τυρι, τον μαιντανο, αλατι, πιπερι και τα ανακατευετε πολυ καλα. Πλαθετε τις κροκετες σε σχημα στρογγυλο ή κυλινδρικο. Χτυπατε ελαφρα τα 2 ασπραδια με 2 κουταλιες νερο και παιρνοντας μια-μια κροκετα, τη βουτατε στην τριμμενη φρυγανια, κατοπιν στα χτυπημενα ασπραδια και παλι στη φρυγανια. Τις τιγανιζετε σε καφτο λαδι αλλα σιγανη φωτια, να ψηθουν καλα και να ροδισουν. Τις τοποθετειτε επανω σε απορροφητικο χαρτι να στραγγισουν και τις σερβιρετε ζεστες.
                                                      
                                                                                                                Καλη ορεξη!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου