Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Πιπεριες ψητες με αντσουγιες


    Πιπεριες ψητες με αντσουγιες..

 
 
 
 
 
 
 
     υλικα:
 8 πιπεριες πρασινες ή κιτρινες
 1 κουτακι φιλετα αντσουγιες
 2 κουταλιες σουπας καπαρη χονδροκομμενη
 2 κουταλιες σουπας ριγανη
 2 κουταλιες σουπας λαδι
 αλατι, πιπερι

     εκτελεση:
 Διαλεγετε μεγαλες και τραγανες πιπεριες. Κοβετε καθεμια σε δυο κομματια κατα μηκος. Βγαζετε τους σπορους. Τοποθετειτε λιγες-λιγες σε σχαρα με το κομμενο μερος προς τα κατω. Ψηνετε σε σιγανη φωτια για 10 λεπτα και τις γυριζετε. Τις αφηνετε να σιγοψηθουν σε πολυ σιγανη φωτια επι 20 λεπτα περιπου. Σ' αυτο το διαστημα οι πιπεριες θα μαλακωσουν και θα απλωσουν. Οταν ψηθουν, τις βαζετε σε πιατελα και τοποθετειτε επανω σε καθε πιπερια, στο μερος του ανοιγματος, δυο φιλετα αντσουγιας. Προσθετετε μερικες καπαρες και περιχυνετε καθε πιπερια με λιγο λαδι. Πασπαλιζετε με ριγανη και σερβιρετε.
                                                                                                     
                                                                                                                         Καλη ορεξη!!!
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου