Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Σουτζουκακια


   Σουτζουκακια..

 


     υλικα:
 3/4 κιλου κιμας
 3/4 φλυτζανιου τσαγιου ψιχα ψωμιου
 2-3 σκελιδες σκορδου ψιλοκομμενο
 μια πρεζα κιμινο
 1/2 κιλου ντοματες ωριμες ή μια κουταλια παστα
 αλατι, πιπερι

    εκτελεση:
 O κιμας πρεπει να ειναι περασμενος 2 φορες απο τη μηχανη, το ψωμι μουσκεμενο και στιμμενο πολυ καλα. Ανακατευουμε τα υλικα πολυ καλα και τα ζυμωνουμε. Τα πλαθουμε σε σχημα κυλινδρικο, αλλα αρκετα μακρια (γιατι με το τηγανισμα μαζευουν). Τα αλευρωνουμε ελαφρα και τα τηγανιζουμε σε καυτο λαδι να ροδισουν απ' ολες τις πλευρες. Σε ενα κατσαρολακι προσθετουμε λαδι και τις ντοματες ή την παστα με 1 1/2 φλυτζανι νερο και τ' αφηνουμε να βρασουν για 5 λεπτα. Ριχνουμε προσεχτικα και τα σουτζουκακια και τ' αφηνουμε να βρασουν κι αυτα με τη σαλτσα 5-10 λεπτα. Σερβιρονται με ρυζι ή πουρε.
                                                                                                           Καλη επιτυχια!!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου