Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Μπακαλιαρος με σκορδαλια


           Μπακαλιαρος με σκορδαλια

 
 
 
 
 
 
        υλικα:
 (για το μπακαλιαρο)
 1 κιλο παστο μπακαλιαρο
 300 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
 100 γρ. αλευρι για ολες τις χρησεις
 20 γρ. μπεικιν παουντερ
 νερο 150 - 200 ml  (οσο χρειαστει)
 χυμο απο 1 λεμονι

 (για τη σκορδαλια)
 200 ml ελαιολαδο
 600 γρ. πατατες βρασμενες, αποφλοιωμενες και κομμενες σε κομματακια
 50 ml ξυδι
 10 σκεδιδες σκορδο πολτοποιημενες (αναλογα με το ποσο καυτερο το θελετε)

       εκτελεση:
  Ξαλμυριζουμε τον μπακαλιαρο σε νερο για τουλαχιστον 12-16 ωρες. Προσπαθουμε να αλλαζουμε οσο πιο συχνα γινεται το νερο. Μολις ξαλμυρισει του αφαιρουμε οσο πιο πολλα κοκαλα γινεται και τον μαριναρουμε στο χυμο απο λεμονι. Στην συνεχεια τον αλευρωνουμε και τον τοποθετουμε στο ψυγειο για περιπου μιση ωρα. Φτιαχνουμε ενα κουρκουτι με το αλευρι και το μπεικιν παουντερ και προσθετουμε οσο νερο χρειαστει ωσπου να γινει ενας παχυρρευστος χυλος. Βουταμε τον μπακαλιαρο μεσα στο χυλο και στη συνεχεια τον τηγανιζουμε σε αφθονο λαδι μεχρι να ροδισει και απο τις 2 πλευρες. Κατοπιν τον τοποθετουμε σε απορροφητικο χαρτι και ειναι ετοιμος για σερβιρισμα.

  Σκορδαλια
 Σε ενα γουδι ή σε ενα μπλεντερ χτυπαμε τις πατατες και το σκορδο. Προσθετουμε εναλλαξ το ξυδι και το λαδι. Οταν το μειγμα μας εχει πιει ολο το ξυδι και το λαδι, η σκορδαλια μας ειναι ετοιμη.

                                                                                                             Καλη ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου