Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σοκολατενια σκαλτσουνια


    Σοκολατενια σκαλτσουνια



     υλικα:      (για 16-18 τμχ.)
 για τη γεμιση
 200 γρ. ξερα φρουτα
 ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
 100 ml μελι
 180 γρ. καρυδι τριμμενο

 για τη ζυμη
 250 γρ. αμυγδαλα σε σκονη
 60 ml χυμο πορτοκαλιου
 30 γρ. κακαο
 250 γρ. ζαχαρη αχνη


     εκτελεση:
 Για τη γεμιση: Πολτοποιουμε στο μπλεντερ πολυ καλα ολα τα υλικα.
 Για τη ζυμη: Βαζουμε ολα τα υλικα στον καδο του μιξερ και χτυπαμε εως να αποκτησουμε μια μαλακια ζυμη. Ανοιγουμε με εναν πλαστη φυλλο παχους 2-3 χλστ. Με ενα στρογγυλο κουπ πατ κοβουμε δισκους διαμετρου 9-10 εκ. Βαζουμε λιγο απο τη γεμιση στο κεντρο καθε δισκου και τον διπλωνουμε σε μισοφεγγαρο πιεζοντας στις ακρες για να κολλησουν. Πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη και ειναι ετοιμα για σερβιρισμα.

                                                                                                                          Καλη ορεξη!!!!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου