Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Λαχανοντολμαδες


   Λαχανοντολμαδες

 
 
 
 
 
    υλικα:
 1 λαχανο μεγαλο

   για τη σαλτσα:
 3 ντοματες φρεσκες
 1 ξυλαρακι κανελα
 αλατι, πιπερι

   για τη γεμιση:
 400 γρ. κιμα χοιρινο
 600 γρ. κιμα μοσχαρισιο
 200 γρ. ρυζι καρολινα
 3 μετρια κρεμμυδια ψιλοκομμενα
 1 ματσακι μαιντανο ψιλοκομμενο
 120 ml ελαιολαδο
 μοσχοκαρυδο
 αλατι, πιπερι


   εκτελεση:
 Χαραζουμε το λαχανο αφαιρωντας το σκληρο μερος και το βαζουμε σε κατσαρολα με βραστο νερο. Αφαιρουμε τα φυλλα ενα - ενα μολις μαλακωσουν. Ζυμωνουμε σ ενα μπολ τα δυο ειδη κιμα. Προσθετουμε το κρεμμυδι, το ρυζι, το μαιντανο, το ελαιολαδο, το μοσχοκαρυδο, αλατι και πιπερι. Παιρνουμε ενα ενα φυλλο λαχανο και τυλιγουμε τους λαχανοντολμαδες βαζοντας μεσα 1 μεγαλη κουταλια της σουπας γεμιση(αν τους θελετε μεγαλους, ειδαλως 1 κουτ.γλ. αν τους θελετε μικρους). Τοποθετουμε τους λαχανοντολμαδες στην κατσαρολα, αφου πρωτα βαλουμε μεσα λιγο λαδι και στρωσουμε τον πατο με λιγα φυλλα λαχανου και τα κοτσανια απο το μαιντανο. Στη συνεχεια τριβουμε τις ντοματες. Προσθετουμε την κανελα, αλατι, πιπερι και περιχυνουμε τους λαχανοντολμαδες. Τοποθετουμε ενα πιατο πανω στους λαχανοντολμαδες πριν κλεισουμε την κατσαρολα και ψηνουμε σε μετρια θερμοκρασια για μια ωρα περιπου. Αν χρειαστει συμπληρωνουμε με βρασμενο νερο.
                                                                                                                    Καλη ορεξη!!!!
   
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου