Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Τας - κεμπαπ


   Τας - κεμπαπ..
                                     


     υλικα:                   (για 6 ατομα)
 1 1/2 κιλο κρεας αρνι ή μοσχαρι
 3/4 κιλου κρεμμυδια ξερα
 3/4 φλυτζανιου τσαγιου βουτηρο ή λαδι
 2 κουταλιες ψιλοκομμενος μαιντανος
 1 κουταλια παστα ντοματας ή 1/2 κολο ωριμες ντοματες
 1/2 φλυτζανι τσαγιου κρασι λευκο
 αλατι, πιπερι

    εκτελεση:
 Το φαγητο αυτο ειναι ανατολιτικο και γινεται εξισου καλο με αρνισιο κρεας, οσο και με μοσχαρισιο. Κοβουμε το κρεας σε τεμαχια (μεσαιου μεγεθους) τα πλενουμε και τα στραγγιζουμε καλα. Βαζουμε το λαδι ή το βουτηρο να καψει και τηγανιζουμε το κρεας. Τα βαζουμε σε κατσαρολα και στο τηγανι που τα τηγανισαμε τσιγαριζουμε τα ψιλοκομμενα κρεμμυδια. Τα βαζουμε κι αυτα στην κατσαρολα με το κρεας. Ριχνουμε και το βουτηρο ή το λαδι και οταν αρχισουν να τσιτσιριζουν προσθετουμε το κρασι, μετα την παστα ντοματας, αλατι, πιπερι, τον μαιντανο, τα σκεπαζουμε και τ' αφηνουμε να σιγοβρασουν. Αν χρειαστει προσθετουμε λιγο ζεστο νερο και τ' αφηνουμε να βρασει μεχρι να γινει μια πηχτη σαλτσα. Σερβιρετε με πιλαφι, πατατες τηγανητες, πουρε πατατας, κ.α.
                    
                                                                                                               Καλη ορεξη!!!!
 
                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου