Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012

Τσιζκεικ μοκα


   Τσιζκεικ μοκα



   υλικα:
 50 γρ. γλυκα μπισκοτα (π.χ. πτι μπερ)
 1/4 φλιτζανιου καρυδοψιχα
 30 γρ. βουτηρο λιωμενο
 1 κουταλια στιγμιαιος καφες
 2 κουταλακια κακαο
 1 κουταλια ζελατινα σκονη
 250 γρ. απαχη ρικοτα
 1/2 φλιτζανι ψιλη ζαχαρη
 1 φλιτζανι ελαφρυ γαλα εβαπορε πολυ κρυο
 κακαο για το πασπαλισμα

  εκτελεση:
 Απλωστε χαρτι φουρνου στη βαση μιας φορμας 20 εκ. με αφαιρουμενη βαση. Ψιλοκοψτε στο μπλεντερ τα μπισκοτα και τα καρυδια. Προσθεστε το βουτηρο και δουλεψτε να αναμειχθουν. Απλωστε και πατηστε το μειγμα στη βαση της φορμας. Βαλτε το στο ψυγειο για 30 λεπτα. Αναμειξτε σε πυριμαχο μπολ τον καφε, το κακαο, τη ζελατινα και 1/2 φλιτζανι βραστο νερο. Βαλτε το σε μπολ μεσα σε κατσαρολα με βραστο νερο και ανακατεψτε ωσπου να διαλυθει η ζελατινα. Αφηστε το μειγμα να κρυωσει ελαφρα. Χτυπηστε στο μιξερ τη ρικοτα με τη ζαχαρη για περιπου 2 λεπτα ωσπου να διαλυθει η ζαχαρη. Χτυπηστε μεσα λιγο λιγο το μειγμα του καφε. Χτυπηστε σε αλλο μπολ το γαλα στη δυνατη ταχυτητα του μιξερ για περιπου 1 λεπτο ωσπου να αφρισει και να σφιξει. Προσθεστε το μειγμα ρικοτας και συνεχιστε το χτυπημα. Ριξτε το μειγμα στη φορμα, σκεπαστε με πλαστικη μεμβρανη και βαλτε το στο ψυγειο για 3-4 ωρες ωσπου να πηξει. Για να σερβιρετε, χωριστε το κεικ απο τη φορμα με ενα μαχαιρι και ανοιξτε τη φορμα. Πασπαλιστε το κεικ με κακαο και σερβιρετε.
                                                                                                                    Καλη ορεξη!!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου