Χαλβας σιμιγδαλενιος με σοκολατα μπιτερ
1 lt νερο
400 γρ. μαυρη ζαχαρη
χυμο απο 2 λεμονια
400 γρ. σιμιγδαλι χονδρο
100 γρ. σιμιγδαλι ψιλο
100 γρ. κουβερτουρα μπιτερ σε μικρα κομματια
100 γρ. σταφιδες ξανθιες
100 ml μπραντυ
εκτελεση:
Ζεσταινω σε ενα βαθυ τηγανι το ελαιολαδο. Προσθετω και τα δυο ειδη σιμιγδαλιου (ανακατεμενο), αποσυρω απο τη φωτια και ανακατευω. Απο το βραδυ εχω βαλει τις σταφιδες μεσα στο μπραντυ για να μουλιασουν. Τις ριχνω στο τηγανι και το βαζω παλι στη φωτια. Αφηνω το χαλβα να ψηθει σε σιγανη φωτια. Στη συνεχεια, προσθετω την κουβερτουρα και ανακατευω ωσπου να λιωσει.
Καλη ορεξη!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου